Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Председателят на ЛРС-Благоевград Иван Василев отбеляза 70-ата си годишнина

Кузман ПЕТРОВ

Богатата му трудова и професионална биография е доказателство за качествата, които всички признават. Роден в махала Влаово към село Цапарево, община Струмяни, в Малешевска планина, още в детските и юношеските си години той не се стъписва от житейските и битови трудности и още тогава оформя характера си и калява непримиримия си дух. Средното си образование завършва в механотехникума в Благоевград.

От 1969 г. до м. септември 1972 г. е механик в „Технически прегледи“ към КАТ-Благоевград, след което е преназначен на длъжност автоконтрольор с начално офицерско звание младши лейтенант. От 1974-1979 г. завършва Висшата специална школа на МВР и като първенец на випуска е награден със златен часовник от тогавашния министър на вътрешните работи. След това продължава в СУ за придобиване на гражданска специалност юрист. Близо 30 г. работи само в отдел КАТ на различни длъжности и излиза от системата като Началник група със звание полковник.

От 1999 г. до 2006 г. работи като началник отдел Държавна автомобилна инспекция – Благоевград към Министерство на транспорта, след което отделът е преобразуван в Регионална дирекция “Автомобилна администрация – Благоевград”, на която е директор до 2011 г.

За постигнати високи резултати на различните професионални поприща многократно е награждаван с ордени, медали, грамоти, вимпели, значки. Извън професионалните си ангажименти Иван Василев е всеотдайно свързан с любимото си хоби – ловния спорт. Ловец от 1970 г. и в годините след това той се включва в организацията и изпълнението на различни мисии и задачи и впечатлява с безукорната си принципност и организаторски умения. От 1976 г. е член на Бюрото на Ловно-рибарско дружество – Благоевград. Напълно закономерно през последните 28 години той е председател на благоевградското ловно-рибарско сдружение. Иван Василев отдава сърцето и душата си за просперитета и развитието на ловния и риболовния спорт с ясната цел за достигане на съвременни стандарти в Пиринския край.

За много години и от редакцията, Иване! Със здраве да покоряваш още житейски върхове и ловни сполуки в любимия спорт!

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ