Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

УС реши – 10 000 птици разселват допълнително в системата на НЛРС-СЛРБ

допълнително разселени птици

Около 10 хиляди птици, основно фазани, ще бъдат разселени допълнително в ловностопанските райони на сдружения, членове на НЛРС-СЛРБ. Това реши Управителният съвет на Националната ловна организация по време на изнесено заседание на 8 декември, чийто домакин бе Ловно-рибарско сдружение „Глухар“ в родопското село Славейно.

Членовете на УС изслушаха информация за изпълнението на Националната програма за устойчиво развитие на дивечовите запаси в системата на НЛРС-СЛРБ чрез разселване.

Беше отчетено, че има преизпълнение в приходната част на финансовия план на програмата. В производствените стопанства е налице и излишък от птици. Те ще бъдат предоставени безвъзмездно и разселени на териториите на сдружения, които имат финансов принос към програмата, но по една или друга причина не са се възползвали от нея.

За разпределението им бе съставена тричленна комисия на НЛРС-СЛРБ.

На 9 декември, събота, членове на УС на съюза гостуваха на ловни излети на три дружини от състава на ЛРС-Славейно – тези в селата Загражден, Давидково и Петково.

допълнително разселени птици

С точен мерник от членовете на УС се отличиха д-р Цвятко Александров и д-р Георги Хаджиламбрев, председател на ЛРС-Асеновград, които отсреляха по една дива свиня. Осем местни ловци също имаха слука.

допълнително разселени птици
допълнително разселени птици

По думите на председателя на ЛРС-Славейно Христо Ратайски, ловният сезон в сдружението е изключително силен с около 400 отстреляни до момента диви свине.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ