140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

107 стрелци си оспорваха Купата на НЛРС-СЛРБ

Стоян Пашкуров, вестник “Наслука

На 16 и 17 юли на стрелбищния комплекс „Витска елия“ край Плевен се проведе традиционният Национален турнир по ловна стрелба за Купата на НЛРС-СЛРБ. Участваха 107 състезатели в класовете мъже, младежи, момчета, жени, девойки и ветерани.

Победители в най-оспорваните индивидуални надпревари станаха –  в дисциплината „Скийт“ при мъжете – Георги Георгиев от ЛРС-Червен бряг, а в дисциплината „Трап“ Петьо Пенев от ЛРС-Гулянци.

Отборни първенци в „Скийт“ са стрелците на ЛРС-Червен бряг, в „Трап“ – представителите на ЛРС-Стара Загора.

За първи път се представи и отбор от ветерани в дисциплината „Скийт“ – от ЛРС-Ловеч.

Домакините от ловно-рибарското сдружение в Плевен създадоха перфектна организация за турнира, който се проведе при добро слънчево време, само резките пориви на вятъра смущаваха стрелбата на състезателите. В първия ден на състезанието бяха определени призьорите при най-малките и най-възрастните стрелци, както и при жените.

В дисциплината „Трап“ при момчета за участие се записаха трима състезатели от ЛРС-Стара Загора, които заслужиха отборната купа. Победител стана Данимир Радев.

При жените по-точна се оказа Селин Али, а нейна подгласничка е Красимира Янева, и двете от ЛРС-Айтос.

При ветераните Георги Георгиев от ЛРС-Стара Загора свали повече панички от своя конкурент Тодор Тодоров от ЛРС-Горна Оряховица и заслужи ценния приз.

В дисциплината „Скийт“ при момчетата първи е Кристиян Цанев от ЛРС-Гулянци, Гергана Ангелова от Дупница бе най-точната девойка, а при жените купата бе за Татяна Рачева от ЛРС-Дряново. 8 стрелци се включиха в състезанието при ветераните.

За първи път се представи и отбор от ветерани в дисциплината „Скийт“ – от ЛРС-Ловеч, а индивидуалната купа бе за Гаврил Иванов от ЛРС-Дупница. Негови подгласници станаха Мирослав Миткин от ЛРС-Силистра и Георги Георгиев от ЛРС-Стара Загора.

В неделния ден започна и голямата надпревара при младежите и мъжете.

В дисциплината „Трап“ при младежите участваха трима състезатели от ЛРС-Плевен, който грабнаха отборната купа, а индивидуалното класира доби следния вид – първи е Росен Радев, втори Дамян Георгиев и трети Денислав Върбанов.

При мъжете за участие се записаха 25 състезатели, които формираха 6 отбора – от ЛРС-Кнежа, ЛРС-Айтос, ЛРС-Пазарджик, ЛРС-Тетевен, ЛРС-Стара Загора и домакините от ЛРС-Плевен.

Турнирът се проведе по правилник, който предвижда след редовните серии да се състои финал, определящ двойките, които стрелят за златния и съответно бронзовия медал.

Така до стрелбата за златото при мъжете стигнаха Пеньо Пенев от ЛРС-Гулянци и Димчо Радев от ЛРС-Стара Загора. Зрителите със затаен дъх следяха полета на поразяваните пачки, но с по здрави нерви се оказа представителя на ЛРС-Гулянци, а сребърният медал отиде при Димчо Радев. На трето място се класира Янислав Богданов от ЛРС-Тетевен. Отборни победители станаха състезателите на ЛРС-Стара Загора, втори са представителите на ЛРС-Кнежа, а трети тези на ЛРС-Тетевен.

В дисциплината „Скийт“ при младежите приза си оспорваха два отбора – от ЛРС-Попово и ЛРС-Плевен, а общо състезателите бяха 9. В индивидуалната надпревара най-точен бе Диан Косев от ЛРС-Казанлък, другите две места на стълбичката бяха за Димитър Митев от ЛРС-Кнежа  и Кольо Маджаров от ЛРС-Стара Загора. Отборни победителите са младите стрелци от ЛРС-Плевен.

И ето, че удари часът на малкия, но много силен отбор на ЛРС-Червен бряг. При мъжете в тази дисциплина за участие се записаха 52 стрелци и 16 отбора от ЛРС-Долна Митрополия, ЛРС-Враца, ЛРС-София-север, ЛРС-Гулянци, ЛРС-Варна, ЛРС-Дупница, ЛРС-Попово, ЛРС-Казанлък, ЛРС-Русе, по два отбора от ЛРС-Стара Загора и  ЛРС-Плевен, ЛРС-Червен бряг, ЛРС-Благоевград и ЛРС-Силистра.

Победител стана Георги Георгиев от ЛРС-Червен бряг, който с точната си стрелба изпревари в крайното класиране Пламен Филев от ЛРС-Велико Търново и Методи Китанов от ЛРС-Дупница. Отборната купа отново бе за състезателите на ЛРС-Червен бряг, а техни достойни подгласници са представителите на сдруженията в Стара Загора и Дупница.

Най-многобройният отбор на домакините от ЛРС-Плевен бе обявен от главния съдия на турнира Йордан Йорданов за комплексен победител, въпреки че стрелците от Стара Загора постигнаха по-добри резултати. Тази част от правилника на турнира вероятно ще бъде коригирана още следващата година.

Купите, медалите и грамотите на победителите бяха връчени от главния секретар на НЛРС-СЛРБ Васил Василев и председателя на ЛРС-Плевен Валентин Георгиев. Организаторите от Националната организация бяха осигурили за призьорите множество предметни награди, сред които и годишни абонаменти за сп. „Лов и риболов“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ