Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

110 години от своето създаване отбеляза ЛРС-Свиленград

свиленград годишнина

На 16 август ЛРС-Свиленград тържествено отбеляза своята 110 – годишнина. Тържеството се състоя в ресторант „Марица“ в центъра на града и на него присъстваха десетки ловци, риболовци и техни съмишленици.

Сред официалните гости бяха Васил Василев, председател на НЛРС-СЛРБ, главният секретар на Националната организация Даниел Тошков, председателят на Контролния съвет Стойчо Гергьовски, председателите на ловно-рибарските сдружения в Ямбол, Добрич, Любимец, Ивайловград, Харманли, Хасково и Димитровград.

Празникът на ЛРС-Свиленград бе уважен от началника на противопожарната служба в Свиленград Иво Тонев, Антон Стоянов – прокурор от окръжна прокуратура в  Хасково, Живка Петрова, председател на районния съд в Свиленград, Николай Лафчиев, директор на ДЛС Тополовград, Михаил Михайлов, директор на ДГС Свиленград, д-р Мариян Кръстев и д-р Николай Раков от ОДБХ в Свиленград, началникът на общинска служба по земеделие Анелия Пакова.

Поздравителни адреси бяха получени от ИАГ, ЛРС-Хасково и ЛРС-Стара Загора.

свиленград годишнина

Празникът започна с отслужване на молебен за здраве и освещаване на ловните знамена от отец Стефан.

Поздравление към колегите си и гостите отправи председателят на ЛРС-Свиленград Петър Вангелов.

свиленград годишнина

„В момента нашето сдружение наброява 940 членове. С този състав успяхме да преодолеем сътресенията, които получихме през последните години, и успяхме да се съхраним, а с това и да помогнем за единството на Националната организация, в която смея да твърдя, заемаме достойно място.

През всичките тези години Съюзът и нашето сдружение като неделима част от него са се водили от принципа за опазване на природата, увеличаване на дивечовите и рибните запаси и винаги са защитавали интересите на ловците и риболовците.

Ако има вечна любов и вечна страст, то това са любовта и страстта към ловът. Уверен съм, че традициите в опазването и обогатяването на дивечовите и рибни запаси в нашето сдружение ще бъдат запазени и доразвити от бъдещите поколения ловци и риболовци.

110-годишнината ни дава още един повод да възродим идеалите си и да си припомним българските традиции в ловния и риболовния спорт. Нека традициите ни покажат правилния път към бъдещето.

Да си пожелаем слука и все по отговорна работа в общите ни дела. Само нашият спорт може да направи връзката ни с природата толкова уникална.“

свиленград годишнина

Председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Василев поздрави празнуващите с годишнината им, като връчи паметен плакет и отличи по предложение на сдружението с почетни грамоти за съхраняване на традициите на националното ловно движение ловците Георги Конопов, Христо Капитанов, Александър Миленков и Христо Ангелов.

свиленград годишнина

За доброто настроение на празнуващите ловци и риболовци се погрижи музикалният състав на ресторант „Марица“.

свиленград годишнина

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ