Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

12 август – специален ден за ЛРД-Калейца

За ЛРД-Калейца 12 август бе специален с това, че съвпадна с откриването на ловния сезон и въвеждането в експлоатация на ловен клуб на дружината. Той е изграден с много ентусиазъм от членовете и с помощта на общественици, бизнесмени и приятели. На тазгодишното отчетно-изборно събрание бе прието решение единодушно да се наеме под наем бившият ресторант на РПК в селото и да се преобрази в ловен клуб на дружината.

На тържествената церемония председателят на ЛРД-Калейца Тодор Терзиев не скри вълнението си и радостта:

Надявам се, че клубът ще допринесе за повишаване имиджа на дружината, сплотяване на колектива и изграждане на другарските и приятелски отношения. Оттук ще се тръгва на лов и ще се прави задължителният инструктаж. Тук ще се събираме след ловния излет на раздумка на по чашка ракия. Тук ще се правят различни тържества, откриване и закриване на ловния сезон.

Гости на тържеството бяха Минко Акимов – председател на УС на ЛРС-Троян и Сашо Василков – специалист по ловно стопанство към троянското сдружение, кметът на селото Веска Мешева, Валентин Венков, Тодор Николов, Иван Байчев, Пенка Цочева, Спас Ковачев.

Тодор Терзиев в словото си подчерта, че ЛРС-Троян е едно от най стабилните във финансово и стопанско отношение сдружение в Националната организация, неизменен първенец в стопанисването и острела на дива свиня.

Минко Акимов пък отбеляза, че калейчани ще бъдат символични домакини на честването на 120 години от създаването на троянската дружинка, защото мястото за празника е в непосредствена близост със селото и в техния ловен район – Мотополигона.

 

Повече информация в бр. 34 на в. “Наслука” на 23 август

 

Руслана Попсавова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ