140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

120 ДЕЦА СЪС 120 ФАЗАНА за 120 ГОДИНИ НЛРС-СЛРБ

На 13 декември в Ловния парк в столицата 120 деца от училищата в районите „Изгрев“ и „Витоша“ обогатиха българската природа чрез разселване на 120 фазана в чест на 120-годишнината на Съюза на ловците и риболовците в България.

Събитието бе организирано от Националното ловно-рибарско сдружение в партньорство със Столична община и се проведе под надслов „120 деца със 120 фазана“.

На него присъстваха Йорданка Фандъкова – кмет на София, д-р Елеонора Лилова, председател на Държавна агенция за закрила на детето към Министерски съвет, Николай Стойнев – заместник председател на Столичния общински съвет, Тодор Чобанов – заместник кмет на София, Цветомир Жеков, кмет на р-н „Изгрев“, Теодор Петков, кмет на район „Витоша“, Лорита Радева от СОС, Александър Ненков – народен представител, Йорг Шенк – заместник посланик на Федерална Република Германия, Румен Михайлов от Областна дирекция „Земеделие и гори“-София, началникът на КАТ София комисар Тенчо Тенев, комисар Калоян Милтенов – началник на 01 РУ – СДВР, дипломати и членове на УС на НЛРС-СЛРБ.

Председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев приветства гостите и въодушевените ученици и обърна внимание на безспорната роля на българските ловци за опазването и обогатяването на българска природа. Кметът на София Йорданка Фандъкова благодари на Националната организация на ловците за организацията на събитието и сподели намеренията на Столична община за следващи взаимни инициативи.

Птиците бяха осигурени от производственото стопанство на фирма „Сокол-БРЛС“ ЕООД „Дунав“ в Русе, а четирите столични ловно-рибарски сдружения ЛРС-София-юг, ЛРС-София-запад, ЛРС-София-север и ЛРС-София-изток поеха ангажимента новите обитатели на Ловния парк да получават редовно храна в новоизградените от ловците хранилки за дребен дивеч.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ