Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

120 ГОДИНИ ЛРС-ВЕЛИНГРАД: Уникалното тържество остави незабравими спомени

Спас СПАСОВ

Два дни след един от най-значимите празници за всички нас – Съединението на България, 1000 ловци и риболовци от ЛРС-Велинград честваха 120 години от учредяването на своето сдружение. Духът на юбилея се усещаше още от сутринта. Вечерта на тържеството в ресторант „Чинари” присъстваха над 450 човека. Всички те имаха честта да присъстват на уникално събитие, което никога няма да могат да забравят. – 

Сред официалните гости се открояваха имената на главния секретар на НЛРС-СЛРБ Даниел Тошков, народния представител Сергей Кичиков, кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, кмета на община Ракитово Костадин Холянов, председателя на общинския съвет във Велинград Али Мареков, председателя на лесовъдния съюз в България проф. Иван Паликаров, старши комисаря на ОД на МВР в Пазарджик Йордан Рогачев, директора на РДГ-Пазарджик инж. Ангел Кузманов, неговия заместник инж. Цветан Водев,  директорите на ДГС-Велинград и ДГС-Сърница Стефан Шулев и Велизар Чолаков, директора на ДЛС „Чепино” инж. Гено Карапеев, председателите на ловно-рибарските сдружения в Пещера и Пазарджик Иван Джинев и Евгени Абаджиев и др.

Тържеството започна с внасяне на знамената на ЛРС-Велинград и дружините, които то обединява. Процесията  се водеше от колоритния 70-годишен ловец Иван Семерджиев. Знамената бяха осветени от ставрофорния свещеноиконом отец Антон.

                                                 ЗАСЛУЖЕНА ПОЧИТ КЪМ ДЕЛОТО НА ПРЕДЦИТЕ

В приветствието си към присъстващите председателят на ЛРС-Велинград инж. Венко Бозев отдаде заслужена почит към делото на своите предшественици, заемали същия пост в най-голямата неправителствена  организация в общинския център, а именно: о.з. полк. Атанас Зидаров (първи председател на сдружението), бай Кольо Бояджиев, Рачо Горанов, Иван Панов, Милош Колчагов, Иван Масларов, Костадин Рачев, Делчо Ганчев, Димитър Галилеев, Стоян Боков, Борис Ямаков, Петър Калоянов, Никола Кондев и Иван Янаков. Венко Бозев подчерта, че всички те са допринесли за издигането на авторитета на сдружението в обществото и са трасирали 120-годишния път за умножаването и разумното ползване на националното богатство – рибата и дивеча, и са съхранили чиста и красива природата на страната ни.

Голяма част от гостите изказаха най-искрени благопожелания към ръководството на организацията и поднесоха подаръци, които да напомнят и след години за този светъл юбилей. Много силно впечатление направи интелигентното и изпълнено с дълбок смисъл слово на главния секретар на НЛРС-СЛРБ Даниел Тошков. Освен поздравления от Управителния съвет на Националната организация той изказа сърдечна благодарност към ловците и риболовците във Велинград за несломимия ентусиазъм и отговорност, с които подхождат към опазването на дивечовото и рибно многообразие и тяхната непрестанна борба за единството на НЛРС-СЛРБ. Той ги увери, че огромните усилия, които полагат, правят силно впечатление и дават пример и на други представители на гилдията в страната. Даниел Тошков награди с плакети и грамоти някои от най-активните членове на ЛРС-Велинград.

Четете повече подробности в бр. 37 на в. “Наслука” от 12 септември.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ