Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

1200 бели амура станаха баташки обитатели

1200 бели амура

Националното сдружение за развитие на водоемите направи поредното зарибяване на язовир „Батак“. По Великден там ще се проведе първото по рода си шаранджийско състезание, а събраните средства от такса участие от 23 записали се отбора отиде за закупуване на зарибителен материал. Отделно се включиха и 22 физически лица като дарители и

дадоха своята лепта

в размер от 20 до 200 лева за каузата. Със събраната обща сума в размер на 5410 лева бяха закупени 1200 бели амура с тегло от 0,7 кг до 1 кг.

Новите баташки обитатели бяха извозени със специализиран транспорт от рибното стопанство до язовира, а пускането им ста­на в м. Вълкът. Рибите бързо се адаптираха и поеха към прохладните дълбини, без да се допускат загуби. В зарибяването участ­ваха и много ентусиазирани деца, за които този ден ще остане дълго в съзнанието им.

От Националното сдружение за развитие на водоемите апелират към всички рибо­ловци да бъдат бдителни и да пазят това богатство. И напомнят, че 1200 бели амура не се размножават по естествен път в нашите водоеми и за да ги има

трябва да се зарибява

Дано се опазят и от бракониери, за да може един ден да се покажат като достой­ни съперници и да се водят спортни битки с тях.

***

Същевременно са дошли и първите по­стъпления като дарения за следващо за­рибяване с шаран. Александър Тинкин е дарил 150 лева, Емил Лазаров – 100 лева, Пламен Георгиев – 50 лева. Ако се наберат достатъчно средства то може да се проведе и до края на забраната за риболов, докато все още няма рибарско присъствие на язо­вира.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ