Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

122 години ЛРС “Глиган”– Незабравим събор на панагюрски колони

Спас СПАСОВ

• Левски дава идеята да се използват доверени ловци за бъдещи съзаклятници

• Десетки деца участваха в конкурса за рисунка на тема „Аз обичам природата”

• Екстериорна изложба и състезание по стрелба с въздушна пушка събра състезатели и публика

Повече от 300 членове на ЛРС „Глиган” в Панагюрище отпразнуваха 122-годишнината от основаването на сдружението на атрактив­ната сцена в курортното селище Панагюрски колони.

Именно в далечната 1870 г., когато Лев­ски за първи път идва в центъра на трети революционен окръг, той дава идеята да се използват правата на панагюрци за носене на оръжие и ловуване, и своевременно се организира кръжец от опитни и доверени ловци, който да започне системно и це­ленасочено обучението на млади ловци, т.е. бъдещи съзаклятници. Официалната регистрация на дружеството обаче става през 1896 година.

Председателят на сдру­жението Герман Кърпа­ров отдаде заслужена благодарност на ловците и риболовците за техни­те усилия в опазването на дивата природа. И из­каза увереността си, че тъй като ръководството на организацията добре работи с институциите и тази година членовете му ще могат да упражнят любимия си лов на дива свиня. Той приветства всички присъстващи с „До­бре дошли!“ на празника, а гости на тържеството бяха: председателят на Общинския съвет в Пана­гюрище Христо Калоянов, екперт-координаторът в НЛРС-СЛРБ инж. Герги Младенов, Йорданка Ба­чкова – зам.-директор в ДГС-Панагюрище, начал­никът на РПУ в общинския център, главен инспектор Петър Шотлеков, начал­никът на РС ПБЗН Симеон Симеонов, президентът на „Лайанс клуб“ Панагюрище, Лиляна Карацонева, кме­тът на населеното място Петко Цоев, членът на УС в ЛРС-Пазарджик, Николай Минчев и др.

Четете повече в брой 36 на в. „Наслука“ от 5 септември

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ