140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

13-ти, събота – Открива се ловът за прелетен дивеч

Ловният сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина ще бъде открит на 13 август в землището на пловдивското село Белащица, съобщиха от агенцията по горите.

Събитието ще бъде открито от Красимир Каменов – зам. изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите в 10 часа. Символичен домакин е Южноцентрално държавно горско предприятие.

На откриването ще присъства Виржиния Хубчева – директор на дирекция „Развитие на горския сектор” към МЗХ и инж. Иван Петков – председател на УС на НЛРС БЛРС.

Специален гост на събитието е Ути Бъчваров, който е подготвил атрактивно кулинарно шоу за всички присъстващи.  

Изпълнителна агенция по горите напомня, че ловуването се извършва само с писмени разрешения, в които се вписват датата, имената на ловците, името на ръководителя на лова, номерата на ловните билети и членските карти, начинът и мястото на ловуване, видът и броят на разрешения за отстрел дивеч.

Провеждането на инструктаж на участниците в лова е задължително. 

ИАГ призовава за стриктно спазване на нормативната уредба и правилата за безопасност при ловуване.

Във връзка с изключително високите среднодневни температури тази година и повишената опасност от възникване на горски пожари, Агенцията апелира за спазване на противопожарните правила за опазване и защита на горските територии.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ