Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

22-годишен ловец с безупречно реноме

Владислав АНТОНОВ

Ловът е страст, която трудно може да бъде оп­исана с думи, емоциите, другарството и хубавите моменти винаги съпътст­ват чакания излет. Казват, че ловът се предава по наследство, но някои хора стават ловци за „модата“, което в повечето случаи не дава добър резултат. Сигурно е само едно – ако ловът е в кръвта ти, си про­личава много рано в дет­ството.

Пример за това е запале­ният ловец от ЛРС-Горна Оряховица Кристиан Зарков. Само на 22 години, той вече може да се похвали с огро­мни успехи в лова. Преди два месеца в гатера на ЛРС „Миджур“ – Чупрене заедно със своя помощник Рамбо от породата сръбско трицветно гонче той печели първа на­града. Още от ранна възраст баща му го въвежда в лов­ната магия, обича предимно груповия лов на дива свиня, но не изпуска и излетите за прелетен дивеч.

Истинската му страст са ловните кучета. Както той сам споделя „никога в нас не е имало по-малко от 15-16 четириноги“. Кристиан Зарков отглежда различни породи гончета и птичари. Споделя, че реални добри резултати с ловните помощници се по­стигат само чрез неуморен денонощен труд на обучение. Заради всички тези причини Кристиан Зарков записва и предстои успешно да завър­ши Лесотехническия универ­ситет в София с профил гор­ско и ловно стопанство

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ