140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

220 кг глиган отстреляха от дружина “Ардино” 1

Мъжете от ловна дружина „Ардино 1” отстреляха 220-килограмова мъжка дива свиня в неделя в местността „Курдалар” в землището на с. Теменуга, съобщава в. “Нов живот” – Кърджали.

Големият трофей е паднал покосен от два изстрела на 28-годишния млад ловец от Гърбище Реджеб Ниязи. Той е стрелял с руска пушка ИЖ-27, калибър 12.

Това е най-големият удар досега и за ловецът от 10 години. Дивото прасе е 3-годишно и поради това глигите му са малки и нямат трофейна стойност.

„В неделя цялата група се събрахме в Гърбище, за да организираме ловния излет за деня. За отговорник на излета определихме дългогодишния местен ловец Неждет Мюмюнов. След разпределението тръгнахме по определените пусии.

В един момент видях прясно ровено място и установих, че е от глиган. Започнах да следвам дирите му, изведнъж чух шум в къпинака и веднага се обадих с безжичния си телефон на групата, че животното идва срещу тях. След 10 минути чух два изстрела и разбрах, че дивото прасе вече е покосено с изстрелите на Реджеб”, разказа председателят на Ловна дружина Ардино 1 Салим Фейзулов.

Той пожела наслука на колегите си през новия сезон.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Бели брези” – гр. Ардино
Пощ. код: 6750
Мобилен: 0879 355 605

Реклама

ЛОГО - СЛРБ