140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

23 и 24 юли – Турнир по ловна стрелба „Царевец”

Милка Денева, Велико Търново

Поредният държавен турнир по ловна стрелба „Царевец”, организиран от Българската федерация по ловна стрелба, великотърноския спортен клуб по ловна стрелба и сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” в старата столица със съдействието на общината, се провежда на 23 и 24 юли, събота и неделя.

Очаква се на ловното стрелбище край Велико Търново да покажат уменията си в ловната стрелба повече от 60 стрелци от цялата страна – 20 в дисциплината „Скийт” и 30-40 – в „Двоен трап”.

Както всяка година, ще мерят сили няколко категории – мъже, жени, младежи, кадети и ветерани.

В дисциплина “Скийт” ще се стрелят 125 панички плюс финал 2х16. В другата дисциплина – “Двоен трап” – 90 панички плюс финал.

Държавиният турнир по ловна стрелба „Царевец” от години привлича състезатели от цялата страна. Сред редовните участници в станалата вече традиция надпревара са отборите на ловно-рибарските сдружения от домакина Велико Търново, от Бургас, Дупница, Карнобат, Плевен, София, Стара Загора, Хасково.

Обикновено всички ловни организации се представят със стрелци в категориите ветерани, мъже, младежи и кадети, които се включват в надпреварата отборно и индивидуално. По-малко са жените, които се заемат да се състезават с ловните пушки в ръце и не всяка година на турнира присъстват такива състезателки.

Участниците в надпреварата и тази година ще мерят сили на лицензираното стрелбище на ловно-рибарската организация във Велико Търново, което се намира в местността Картала край града.

Условията за ловна стрелба в двете дисциплина тук са много добри и това се потвърждава от участниците в надпреварата, които винаги остават много доволни, защото имат възможност спокойно да покажат уменията си в сткрелбата по панички. Обновеният стрелкови комплекс има две стрелбища, което не е новост.

И още нещо – за да не хвърчат извън терена раздробени и начупени панички и да не се замърсява околната среда, е издигната преградна мрежа.

Традиционно добре в тази надпревара се представя отборът на великотърновския спортен клуб по ловна стрелба с капитан майстора на спорта Пламен Филев, който е национален състезател по ловна стрелба в дисциплината „Скийт”. През изминалите години се доказаха с уменията си да стрелят и състезателите от Дуплица, Бургас, Стара Загора.

Публиката се радва на добрите попадения не само на ветераните, но и на кадетите, голяма част от които са включени в националния младежки отбор, който тренира под ръководството на Пламен Филев.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ