140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

3 709 нови ловци тази година

Общо 4 553 бяха кандидат-ловците за придобиване право на лов тази година. 3 709 успешно са издържали изпитите, които се проведоха от 6 юни до 22 юли, съобщават за Агенция “Фокус” от Изпълнителната агенция по горите.

За 2016 г. 78 ловни сдружения имаха право да провеждат подготвителни курсове. На една дата можеха да се явят не повече от 25 души от съответния курс. Теоретичният изпит включваше три нива – тест, писмен и устен изпит, като за явяване на всяко следващо ниво трябваше да бъде издържано предходното.

Тестът съдържа 104 въпроса, съответстващи на темите от програмата за теоретична подготовка на бъдещите ловци, групирани по раздели на модулен принцип.

Писменият изпит включва два въпроса от различни раздели на преподавания материал. Кандидатите, допуснати до устен изпит отговарят на уточняващи въпроси на комисията, които са свързани с развитите от тях писмени въпроси.

Само издържалите теоретичната част имат право да се явят на практически изпит, който включва стрелба по силует на дивеч (заек) и стрелба по панички.

Ловуването се разрешава на притежаващите членска карта и билет за лов, заверени за съответната календарна година. За всеки конкретен лов се издава и съответно разрешително за лов.

От агенцията напомнят, че тази година ловният сезон започва на 13 август.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ