140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

300 ловци на вечеринката в ЛРС-Благоевград

Кузман Петров

На 15 февруари седемнадесетте ловни дружинки бяха изпратили повече от 300 свои представители на вечеринката, а всъщност желаещите да присъстват са били много повече. Специални гости на проявата бяха инж. Васил Василев, председател на НЛРС-СЛРБ, Борислав Бечев, управител на фирма “Сокол-БЛРС”, уважавани представители на регионални институции в областния център.

В краткото си приветствие към участниците във вечеринката председателя на ловното сдружение Иван Василев в типичния си находчив и оригинален метод на ръководене на такива събития поздрави всички присъстващи и направи стегната ретроспекция на постигнатите резултати през изминалия ловен сезон

Председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев също изрази задоволството си от постигнатите резултати през изминалия сезон на благоевградското сдружение и за активната политика за опазването на десетилетните ловни традиции и далновидната позиция за укрепването на единството на Националната организация.

Към поздравите се присъедини и Борислав Бечев който обяви и две специални награди. Първата беше посрещната с аплодисменти, защото беше за доайена на ловците от благоевградското сдружение – 84- годишния ловец Владимир Воденичарски от с. Сушица за неговото активно участие и защита на ловния спорт, доказан авторитет сред колегите вече няколко десетилетия. Борислав Бечев му връчи книгата “Ловът в България” , за която бай Владо благодари сърдечно. Втората награда имаше практическо приложение – 50 броя яребици за разселване в подходящи райони на сдружението.

По традиция ловната томбола винаги предизвиква огромен интерес защото се разиграваха 30 предметни награди на обща стойност 4800 лева. Естествено най-голям беше интересът за ловния автомат – “Байкал”. Късметът и радостта бяха за Крум Динев от ловната дружинка в с. Церово. Не по-малко беше задоволството и на Милан Ташков от Крупник, който спечели цяло диво прасе.

 

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол 1911” – гр. Благоевград
Пощ. код: 2700
Телефон: 88-46-79
Мобилен: 0889 431 432

Реклама

ЛОГО - СЛРБ