140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

360 кеклика разселват в ЛРС-Момчилград

На 25 февруари ЛРС-Момчилград получи от стопанството на фирма “Сокол-БЛРС” в Сливен 360 кеклика на 270-дневна възраст за пролетно разселване. Всяка от 13-те дружини разполага със собствен волиер за доотглеждане на пернатите, така че птиците ще бъдат доотгледани в продължение на месец и едва след това разселени в ловните райони. Дружината в с. Чуково е разселила веднага кеклиците в ловностопанския си район, тъй като имат добри запаси от диви пернати и новите обитатели на природата веднага ще се присъединят към тях.

По думите на председателя на сдружението Лютви Юсеин, осигурени са фуражи за всичките дружини, така че ловците да могат да подхранват кеклиците през едномесечния период, а на 26 ден покривните мрежи ще бъдат премахнати, за да могат птиците по естествен начин да потърсят своя път към дивата природа.

“Искам да благодаря на фирма “Сокол-БЛРС” и нейния управител Борислав Бечев за изключително качествените птици, които получихме от стопанството в Сливен – сподели Лютви Юсеин. – В такъв вид и физическо състояние кеклиците имат много по-големи шансове за успешна адаптация и оцеляване в дивата природата”.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно сдружение “Родопи Момчилград” – гр. Момчилград
Пощ. код: 6800
Мобилен: 0885 415 700

Реклама

ЛОГО - СЛРБ