Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

4-ти регионален ловен събор на сдруженията от Югозапада

На 4 август се проведе четвъртият регионален ловен събор на ловно-рибарските сдружения от Югозападна България. Съ­организатори бяха сдруженията от гр. Гоце Делчев, Петрич, гр. Сандански, Струмяни и Разлог. Традиционният вече празник този път бе посветен на 120-годишнината на Националната ор­ганизация и 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание. Преди откриването на събора бяха поднесени венци на паметниците на националните герои Яне Сандански и Гоце Делчев. Знамената на сдруженията и дружините бяха осветени от неврокопския митрополит Серафим.
В м. „Попови ливади“, в сърцето на Пирин, се събра­ха стотици ловци и риболо­вци със своите семейства, гости и симпатизанти. 
Сред официалните гости бяха инж. Васил Василев, председател на УС на НЛРС- СЛРБ, Даниел Тошков, гла­вен секретар на Национал­ната организация, Стойчо Гергьовски, председател на Контролния съвет на НЛРС- СЛРБ, народните представи­тели Богдан Боцев и Елхан Кълков, общинските кметове на Гърмен Минка Капиталова и на Сандански Кирил Котев, зам.-кметът на Сандански Георги Трайков, председа­телят на общинския съвет в гр. Гоце Делчев Ангел Ге­раксиев, председателят на общинския съвет в Петрич Георги Тренчев, директорите на ДГС в Благоевградска об­ласт и Дупница, началниците на полицейските управления и пожарната в Благоевград­ска област, председателите на ЛРС-Благоевград Иван Василев, ЛРС-Якоруда Ма­лин Маркошев, ЛРС-Долна Митрополия Валери Ангелов, ЛРС-Добрич Илия Михайлов. Представители на чуждес­транни организации бяха Йоанис Полихронис, предсе­дател на Ловна федерация на Северна Гърция със седа­лище град Солун, Стефанос Псомиадис, председател на ловно сдружение „Артемис“ Драма, Димитриос Настос, председател на ловно сдру­жение „Артемис“ Просоцани, Георгиос Савидис, предсе­дател на ловно сдружение „Артемис“ Като Неврокопи, председателите на ловни­те сдружения Валандово и Струмица в Македония. 
Инж. Васил Василев отли­чи с благодарствени адреси председателите на сдруже­ния с принос за провеждане­то на ХIII национален ловен събор в Карлово. Отличие получи и началникът на от­браната ген. Андрей Боцев за оказаното съдействие и под­крепа от страна на българска­та армия в организацията на Националния събор. 
Като победител в тазго­дишния Национален литера­турен конкурс за разказ на ловна тематика „Дивото“ за наградата „Дончо Цончев“ проф. Любомир Халачев получи от председателя на НЛРС-СЛРБ плакет, грамота и парична награда в размер на 500 лева за разказа „За гривяци в Орлино“.  

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ