Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

5 дружини от ЛРС-Разлог разселиха 40 диви заека

разлог зайци

Пет дружинки от разложкото ловно-рибарско сдружение – Разлог, Бачево, Драглище, Баня и Банско, получиха  партиди див заек за разселване в района.

Двумесечните зайчета са в много добро състояние и пристигнаха от производственото стопанство на фирма „Сокол-БЛРС“ в Луковит.

разлог зайци

Добрата предварителна организация на ръководството на сдружението по получаването от сборния пункт и тяхното разселване в подходящи местообитания гарантира ефекта от разселването.

разлог зайци

Радващ е фактът, че дружинките отчитат естествено увеличение на запасите от див заек в дребнодивечовите ловни полета. Специалистът по лова в ЛРС-Разлог Бистра Милушева сподели, че “тази оптимистична тенденция се дължи на факта, че ловците през последните години не планираха излети за отстрел на заек, популацията на лисицата и белката беше намалена като водеща цел в борбата с хищниците през цялата година, както и подобрената хранителна среда с много площи, засети с разнообразни зърнени и фуражни култури”.

Опресняването на кръвта, според специалисти, е предпоставка за по-добра имунна защита от опасни епизиотични заболявания, които са фатални при дивия заек.

Кузман Петров

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ