140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

5 кг шаран улови и пусна победителят в турнира на пазарджишките риболовци

победителят пазарджик+

5-килограмов шаран улови победителят в традиционното състезание на плувка на пазарджишките риболовци, членове на СЛРД „Сокол 1893“, проведено на стопанисвания от сдружението водоем в с. Звъничево. Солидната риба на младият местен въдичар Любомир Стойчев сякаш дойде, за да докаже, че систематичните зарибявания на езерото дават резултат. Веднага след улавянето му шаранът бе измерен от съдиите и пуснат обратно във водоема.

победителят пазарджик+

Няколко дни преди състезанието водоемът бе зарибен с поредна партида – 1 тон малки шаранчета. Доста по-стара трофейна риба обаче се оказа решаваща за развръзката в надпреварата. Стойчев предизвика своя късмет, като бе монтирал повод 0,18 мм на прецизния си такъм. Нито много тънко, нито прекалено дебело, това влакно му позволяваше хем да лови обичайните бабушки, костурчета и слънчеви риби, хем да се надява на успех в случай на удар от бонус риба.

победителят пазарджик+

„Живея в Звъничево и във всеки възможен момент след работа съм на водоема. Тук се разтоварвам най-добре. Това е втората подобна риба, която улавям с лека линия на плувка, и за късмет ми клъвна точно по време на състезанието. Преди това имам и един 6-килограмов амур“, сподели победителят.

победителят пазарджик+

Но определено не късметът, а уменията го изведоха на първото място. Защото освен с голямата купа, Любомир Стойчев си тръгна с още куп отличия, включително за най-много уловени риби. В категорията за юноши първи се класира Калин Паунов, а при децата най-тежък се оказа уловът на Георги Христосков.

победителят пазарджик+

Турнирът се проведе за 32-и път, като с него по традиция пазарджишките риболовци откриват активния риболовен сезон. Тази година състезанието бе посветено на журналиста Спас Спасов, активен член на СЛРД „Сокол 1893 г.-Пазарджик“ и на неговото ръководство, заслужил деятел на НЛРС-СЛРБ и кореспондент на сп. „Лов и риболов“ и в. „Наслука“. Спас ни напусна в края на март, като ни остави вълнуващи ловни и риболовни репортажи, включително от състезания на Звъничево, в които бе редовен участник.

победителят пазарджик+

На тазгодишния турнир част от наградите връчи синът на журналиста – Василен. Сред участниците в състезанието бе и братът на Спас Спасов – Лъчезар, а неговата дъщеря Мира дори спечели надпреварата при жените.

„Вярвам, че Спас ви гледа отнякъде и е щастлив, че всички отново сте заедно. Сигурен съм, че дори и „горе“ той е намерил шавари, в които се е спотаил, за да дебне шараните, или се е подслонил под някое дърво в очакване на прелета на гургулиците. На всички пожелавам успешен сезон с вълнуващи моменти, достойни за описание от някой наследник на Спас Спасов“, обърна се към участниците в турнира главният редактор на съюзните медии Калин Първанов.

победителят пазарджик+

Наред с богатия награден фонд, осигурен от домакините, победителите получиха и годишни абонаменти за сп. „Лов и риболов“ и в. „Наслука“.

победителят пазарджик+

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ