140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

500 яребици разселиха в ловно стопанство “Кричим”

На 26 март в присъствието на журналисти на територията на ловното стопанство “Кричим”  инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП, инж. Борислав Бечев, управител на фирма “Сокол-БЛРС” ЕООД и инж. Мирослава Велинова, директор на ловното стопанство разселиха 500 яребици на 270-дневна възраст за възпроизводство в природата.

Птиците са доставени от елитното стопанство на фирма “Сокол-БЛРС” “Сините камъни” край Сливен с управител Александър Димитров.

Очакванията са след 2-3 месеца от основните стада на територията на ловното стопанство да се възпроизведат още 2000 яребици.

Трябва да се отбележи, че Югозападното държавно предприятие е най-големият клиент на фирма “Сокол-БЛРС” ЕООД, като закупува годишно по 3000 птици за разселване

Мероприятието бе организирано във връзка с честването през тази година на 140 години история и традиции вгрижите за бъдещето на гората, 135 години организирано ловно движение в България, 90 години от създаването на Българския рибарски съюз, чийто приемник днес е НЛРС-СЛРБ и 30 години от създаването на фирма “Сокол-БЛРС” ЕООД

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ