Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

6 отстреляни вълка отчитат в ЛРС-Дупница

дупница лов

В Дупница са доволни от изпълнението на плана за отстрел на едър дивеч за 2023 г., стана ясно на общото събрание на сдружението.

„Отстреляни са общо 480 диви свине. Това е един много добър резултат, особено на фона на африканската чума, върлуваща в последните години“, каза ръководителят на дружеството Кирил Боцев.

Най-много диви свине са отстреляли ловците в дружинката на дупнишкото село Дяково, отчели 93 бройки. Следват ги колегите им бобошевското село Усойка – със 72 точни попадения. В дружинка Бобошево 9 имат 39 остреляни диви прасета.

От дружинката на бобовдолското село Коркина успели да отстрелят 32 диви свине. Групата на ловците в кочериновското село Драгодан има в актива си 18 диви прасета.

От дружинката на рилското село Смочево са улучени 17 диви свине. Дружинките „Колош“, обхващаща няколко населени места в община Бобов дол и Бобошево 10 имат по 15 диви свине. Ловците в Тополница, Дупнишко, Фролош, Кочериновско имат по 11 диви прасета.

В останалите дружинки към сдружението са отстреляни под 10 диви свине, като в Бистрица, Дупнишко, и Мламолово, Бобовдолско имат по едно, посочено бе в отчета.

От него се разбра още, че за сезона са отстреляни 6 вълка и 4 чакала, за което от сдружението са изплатени възнаграждения в размер на общо 640 лв.

Ловните дружинки към ЛРС-Дупница, обхващащо общините и населените места в бившата Дупнишка околия, са 22. Ловците, заверили членството си към момента, са 1350.

Юлияна КОЛЧАКОВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ