140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

60 са отстреляните вълци на територията на РДГ-Бургас до момента

Обикновено на територията на РДГ – Бургас се отстрелват между 25-30 вълка. Тази година отстреляните вълци до момента са над 60. Това е още едно доказателство, че популацията на този вреден дивеч се увеличава. От опит ловците знаят, че естественият прираст на вредния дивеч не може да се отстреля.

Миналата година има един куриозен случай – ловец от Винарско отстрелва чакал и лисица. Мята ги върху колата си и се снима с тях. Както сега е модерно, качва снимката в социалната мрежа. След месец го вика следовател във Варна, защото при него има постъпила жалба от природозащитничка от града. „За колегата – ловец – няма последствия. Останаха му само разходите, главоболията и разкарването до Варна“, разказват бургаските ловци. И се питат това нова тенденция спрямо тяхното хоби в национален мащаб ли е, или са само местни прояви.

От ЛРД „Лебед“ подчертават, че хората, за да носят оръжие и да са ловци, са под контрола на няколко закона. На първо място е Законът за оръжието. Следва Законът за домашното насилие – при жалба от страна на съпруга или приятелка, че има насилие – ловното оръжие веднага се отнема; Законът за движението по пътя – ако ловец бъде хванат да кара пил – също му се отнема оръжието; Законът за биологичното разнообразие, Законът за обществения ред. Към това трябва да се прибави също, че ловците подлежат и на психопреглед.

 

(Оригиналният материал е публикуван на http://faragency.bg/bg/60-sa-otstrelyanite-valtsi-na-teritoriyata-na-rdg-burgas-do-momenta/

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ