140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

66-ата Генерална асамблея на CIC обсъди кръстопътищата пред опазването на природата

Oт 2 до 4 май в Уиндхоек, Намибия се проведе 66-ата Генерална асамблея на Международния съвет по лова и опазването на дивеча (CIC). НЛРС-СЛРБ бе представено от неговия председател Васил Василев, члена на УС на Националната организация и председател на ЛРС-Добрич Илия Михайлов и председателя на ЛРС-София-север Веселин Симеонов.

Главна тема на провеждащата се конференция бе „Кръстопътища: Да очертаем пътя за опазване на дивата природа“.

Конференцията, организирана от Министерството на околната среда и туризма на Намибия, послужи като платформа за дискусии и презентации на най-добрите практики от Намибия, Африка и по света. Във време, когато опазването на дивата природа изглежда е на кръстопът, тази конференция обединява различни заинтересовани страни за обсъждане на общи въпроси от африкански, европейски и глобални перспективи, както и уникален поглед върху важните роли, които младите хора ще играят в бъдещите успехи за опазване на дивата природа. Крайната цел е да се обединят усилията за опазване и да се върви по общ път.
Министърът на околната среда и туризма на Намибия Похамба Пеновенйо Шифета, които откри конференцията, говори за опазването и извличането на ползи от дивата природа и как устойчивото ползване на дивечовите популации е бъдещето за опазването на природата в Намибия.
Президентът на Международния съвет по лова и опазването на дивеча Жорж Аман в приветствието си подчерта, че ловците са първостепенни природозащитници, тъй като ловът по своята същност зависи от здравите популации на дивеча. Той също така подчертава смисълът на заглавието на конференцията „Кръстопътища“, което се отнася до нуждата ни да променим нашите приоритети и да поставим първо място въпроса за опазването на природата. Изграждането на нови съюзи, съобщаването на посланията на ловните организации и присъствието им в медиите бяха споменати като ключови фактори за постигането на тази цел. Докато ловците се грижат за дивата природа, не се прави достатъчно, за да се информират другите за тяхната дейност. За това е нужно разработване на програми за ефективна комуникация, както и за даване думата на конкретни личности сред ловците, а не само на ловните, за да се дават повече конкретни примери за ловуване на базата на опазване на дивата природа.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ