140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

76 трофея от благороден елен показаха на изложбата на СЦДП

сцдп трофея

На 7 ноември на територията на Държавно ловно стопанство „Воден – Ири Хисар” се проведе традиционната трофейна изложба на трофей от благороден елен, добити на територията на Северноцентралното държавно предприятие. Бяха представени 76 експоната, които представляват приблизително половината от трофеите от цялата страна, като около 80% от тях са отличени с медали. Посетителите имаха възможност да видят и 3-те най-добри трофея от вида, отстреляни през сезона в България.

Зам.-министърът на земеделието и храните Мирослав Маринов и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите Стоян Тошев поздравиха организаторите и гостите на деветото изложение.

сцдп трофея

“Надявам се традицията, която създаде Северноцентралното държавно предприятие със своите ловни стопанства да продължи все така успешно – каза Тошев в обръщението си при откриването на събитието. – Виждам, че с всяка изминала година броят на участниците и посетителите се увеличава и все повече колеги от цялата страна се присъединяват към форума.

Сигурен съм, че строгите критерии за отстрел са осъзнати и възприети от ловците, за да продължи възходящата линия на развитие на българското ловно стопанство и вярвам, че България има своето място в световния ловен каталог”.

сцдп трофея

Зам.-министърът на земеделието и храните Мирослав Маринов каза, че събитието е място, на което се срещат представителите на държавните институции, отговорни за стопанисването на дивечовите популации, контролните органи и бранша.

Той посочи още, че отговорността за устойчивото управление не само на дивеча, но и на екосистемите като цяло е ангажимент както на институциите, така и на ловците. Според него прегледите на трофеи са полезни не само за сплотяване на гилдията, но и за търсене на  най-добрите решения за развитие на ловното стопанство у нас.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ