Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

900 фазана се доотглеждат във волиери на ЛРС-Шабла

шабла разселване

Общо 900 фазана на 45-дневна възраст закупи ЛРС-Шабла. Птиците са отгледани от производственото стопанство на фирма „Сокол-БЛРС” в Русе и са извозени със специализиран транспорт.

Разпределени са за дооглеждане в трите волиери, с които разполага сдружението в Шабла и селата Дуранкулак и Ваклино. След като престоят задължителния адаптационен период, ще бъдат разселени на териториите на шестте дружини от състава на сдружението. Фазанчетата са закупени със средства на сдружението и със завишената от тази година добавка по Националната програма за разселване на дивеч на НЛРС-СЛРБ .

шабла разселване

Ръководителят на ЛРС-Шабла Павлин Павлов изрази задоволство от проведената акция:

„Закупените фазанчета са с отлично качество, добре отгледани и много жизнени. При превоза няма загуби въпреки горещото време. Сега ще се грижим за тях, за да укрепнат още и тогава ще ги разселим в природата. Доволни сме от решението да се осигуряват повече птици по Националната прогама.”

През септември е планирано и разселване на отрасли до 90-дневна възраст фазани и яребици. Те също ще бъдат доставени от производственото стопанство „Дунав“ в Русе.

Предвижда се по 180 бройки и от двата вида да обогатят ловните полета на дружините.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ