Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Американец постави рекорд с черно буфало

 

         Американец подобри националния рекорд с уловеното черно буфало. Както съобщава Detroit News, Брандън Крамер, от Мичиган, е имал рядка слука по време на риболов на река Ле Гранд. Уловената риба от вида черно буфало е тежала 22 кг и е била дълга точно 1 метър.

         Щастливият риболовец не пропуснал да даде заявление за признаване на рекорда му и скоро получил положителен отговор. Държавният департамент по природните ресурси официално потвърдил рекордния улов. Същевременно се припомня, че досегашният американски рекорд в улова на черно буфало е бил регистриран на същата река през 2015 година. Тогава е била хваната риба с тегло от 20 кг.

         Буфалото е популярна сладководна риба в САЩ, но масовите екземпляри са доста далеч от споменатите показатели. Да се хване нещо с тегло от 5-6 кг нагоре се счита за рядка слука.

         Впрочем, буфалото беше внесено и у нас в годините на социализма и разселено по някои наши язовири. Рибата обаче така и не можа да се наложи, а и си остана далеч от американските стандарти. Хващаните у нас буфала не надхвърлят кило-две. 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ