Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Американска фондация кани жените да се качат в рибарската лодка

Ивайло ДИМИТРОВ

         Нова и то твърде любопитна инициатива стартира американската фондация RBFF за развлекателни лодки и риболов. „Making Waves“ е кампания, насочена към привличането на все повече жени и деца към водата и възможностите за спортуване чрез риболов. Идеята е да се убеди нежната половина от човечеството, че е време да захвърли етикетите и да се качи в лодката с въдица – територия, която все още се счита за приоритетно мъжка. 

         Американската организация е поела ангажименти да организира поредица от семинари на тема риболов и природа, специално предназначени за дами и млади момичета. Най-нови изследвания показват, че малките деца са по-склонни да отидат на първия си риболов с майката, а не с бащата, както се смяташе досега. И друга шокираща статистика: от новорегистрираните риболовци в САЩ, добили правоспособност през 2017 година, цели 45% са се оказали жени. Е, при такова съотношение е напълно резонно обществените организации да се заемат с популяризиране на риболова.

         В тази връзка вицепрезидентът на RBFF Стефани Ваталаро споделя:

         „Горди сме с поетите ангажименти към жените, показващи интерес към риболовния спорт. Ще подпомагаме развитието на тази индустрия, ще разработваме нови пазари, включително и с производство на специализирани въдици и всякакво рибарско оборудване за жени. Важно е да съумеем да ги убедим и те да се качат на лодка с въдица в ръка. Апелираме и към други организации да се включат в кампанията“.

         Мисията на „Бъдещето на риболова“ е да увеличи участието в развлекателния риболов и да популяризира спорта като ценно средство за свързване на децата и семействата с природата и опазването на околната среда.

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ