140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Аналитичен преглед на постигнатите резултати в ЛРС-Хасково

събрание хасково

На територията на ЛРД-Хасково има изградени 890 обикновени хранилки , 90  за едър дивеч,  23 волиери за адаптация на фермено произведени птици, 70 чакала.

Този впечатляващ и радващ резултат са дължи на доброто организационно и финансово състояние на отделните дружини, което им позволява успешно да изпълняват задълженията си, произтичащи от Закона за лова и ползване на дивеча.

Това бе  посочено на състоялото се    отчетно събрание, предшествано от общи събрания на дружините. Над 70 процента от ловците се включиха в последната таксация, подчерта председателят на управителния съвет Желязко Живаков.

събрание хасково

Наблюдава се тенденция на устойчиво стабилизиране на дивеча. По-значителният ръст при фазана се дължи на ежегодното разселване с все по-големи количества, закупени със средства на дружините.

Положените грижи през зимата и увеличеното разселване дават резултат и при яребиците.  Благодарение на  активното партньорство с Фондация „По-диви Родопи“ благородните елени все по-често се срещат на територията на сдружението.

Добрата организация, редовно  извършваната дезинфекция и строгото спазване на предписаните  мерки допринесоха да няма огнище от АЧС.

„През годината са извършени 120 проверки по Закона за лова и правилника за прилагането му, 7 от които съвместно с РДГ-Кърджали, служба КОС-Хасково, служители от КАТ. Бележим напредък по отношение на законността и борбата с бракониерството”, каза Живаков.

събрание хасково

Делегатите на събранието на ЛРС-Хасково бяха поздравени от Даниел Тошков- главен секретар на НЛРС-СЛРБ. В словото си той обърна внимание на факта, че отчетността на отстрела е важен критерий за установяване на запасите на отделните видове дивеч.

Управителният съвет  отличи  заслужили ловни дейници с грамоти и предметни награди.

Златка Михайлова

Снимки: Янко Найденов

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ