140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

„Арена Митерсон” – новата риболовна база в Кюстендилско

Юлияна КОЛЧАКОВА

Риболовна база „Арена Митерсон” ООД до село Долна Гращица посрещна първите си гости. По информация на кюстендилския сайт „Наблюдател”, красивото спортно съоръжение е било домакин на състезание по риболов на плувка с щека до 13 метра.

„Работихме денонощно около 4 месеца, за да изградим тази база за спортен риболов”, споделя организаторът Димитър Петров. Любителите на риболова от Кюстендил, региона и от страната са доволни, че се е получило добро място, където да се събират приятели и съмишленици. Благодарим на всички колеги, взели участие в турнира, на всички гости! Смятаме, че отбелязахме успешно откриването на „Арена Митерсон”.

Новата риболовна база се намира в Кюстендилска котловина, между селата Долна Гращица и Търновлаг, по поречието на Струма. Съоръжението е изградено на площ от 32 000 кв. м, а общата водна площ е 10 000 кв. м. „Арена Митерсон” е водоем, изграден и предназначен само и единствено за спортен риболов. Представлява перфектен кръг с диаметър 107 м, като в средата е разположен остров с диаметър 35 м. Базата разполага с 32 места за риболов, които гарантират еднакви условия за всички състезатели.

Съоръжението е единствено по рода си на територията на страната.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ