Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

България е отборен световен шампион при мъжете на турнира „Св. Хуберт“

св. хуберт шампион

След като стана ясно, че Мирослав Ненковски с английски пойнтер Пандора дел Ненковски безапелационно стана световен шампион в турнира „Св. Хуберт“ в Словакия, съдийската комисия на първенството обяви и отборния шампион. Това е нашият отбор, тъй като другият ни представител Димитър Тодоров с дратхар Фиго фон Швабагрунд, макар да не успя да намери дивеч, с представянето си се е класирал шести в своята батерия, което е било достатъчно за отборната световна титла.

Припомняме, че световният шампион при мъжете Мирослав Ненковски бе единственият състезател, реализирал два фазана в редовния си тур, заради което съдиите са му дали недостижимите 91 т.

Световното първенство за ловци с кучета, работещи със стойка и шпаньоли по правилата на „Св. Хуберт“ се проведе на 21 октомври в словашкия град Сенец. България участва с отбори при мъжете и жените, определени на финала на Националния турнир „Св. Хуберт“ за Купата на НЛРС-СЛРБ. Националната организация оказа и финансова подкрепа за участието на нашите състезатели в Словакия.

Мирослав Ненковски и английският пойнтер Пандора дел Ненковски са световни шампиони на „Св. Хуберт“

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ