Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Българин спечели голям спининг турнир в Сараево

   Най-изявеният наш спинингист и многократен национален шампион Георги Гетов триумфира като победител в големия индивидуален международен турнир „Железница Спин Къп“ в Сараево. На река Железница в източната част на босненската столица нашето момче се хвърли в страхотна битка за първото място в конкуренцията на още 65 състезатели от Босна и Херцеговина, България, Румъния, Молдова, Сърбия, Македония, Русия, Латвия, Чехия и Словакия. Това си беше състезание от най-високо ниво. В драматичния завършек на турнира в неделния ден Гетов се пребори за титлата срещу най-голямата си конкуренция – румънеца Паул Малутан и съвсем заслужено завоюва шампионската купа.
   Турнирът „Железница Спин Къп“ се явява като генерална репетиция за предстоящото световно първенство, което ще се проведе на 26 и 27 май на същото място. От всички големи сили в тази риболовна дисциплина, отсъстваха само представители на Италия и Полша. България се яви с девет състезатели: Георги Гетов, Тодор Костадинов, Евгени Бон, Николай Костадинов, Петър Лаков, Любомир Бояджиев, Иван Котрабаков, Димитър Терзиев и Васил Шигерминов. Капитан на състава беше Станил Йотов, а рънър – Атанас Кисьов.
   Повече подробности относно развитието на събитията на река Железница и печелившата тактика на Гетов може да прочетете в бр. 17 на „Рибар“, който излиза като приложение на в. „Наслука“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ