Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Българин спечели сензационно голям турнир по риболов с каяк в Италия            

риболов с каяк

Цели 163 риболовци от много европейски страни се впуснаха в най-популярното състезание в Европа по риболов с каяк Branzino The Challenge в Италия. Грандиозното шоу се проведе по крайбрежието на Тиренско море в градчето Орбетело, област Тоскана.

риболов с каяк

Нашето момче Миленко Стойчев спечели шампионската титла в турнира при жестока конкуренция от светила в този тип риболов. Дебютант в състезанието да се изкачи на върха е нещо невероятно, а още повече при толкова много представители от морски страни, за които този риболов е традиционен.

Според регламента състезанието е протекло в два дни. Ловени са лавраци, като за класиране се зачитат петте най-големи риби в личния улов на всеки участник.

Миленко Стойчев получи толкова аплодисменти при официалното награждаване и връчване на голямата купа за шампиона, че всеки българин, видял кадри от церемонията, се е почувствал горд, че и ние имаме какво да покажем пред света.

риболов с каяк

Нека видим акценти от емоционалните разкази на нашия шампион по време на турнира за риболов с каяк и след неговия зрелищен край.

„В началото на състезанието бях много спокоен, но след 15 минути откачих хубав лаврак и сърцето ми щеше да се пръсне. Все пак бързо се успокоих и скоро записах първи хванати риби – на повърхностни примамки. Бях си набелязал някои места от сателитни изображения и от изгледани видеа, в действителност нещата не стояха точно така.

При тренировките времето беше ветровито и рибите бяха активни, имаше много удари. В спокойното време обаче, лавраците се оказаха доста по-трудни. Повечето каяци се насочиха към различни места от това, което аз бях избрал. Но аз послушах вътрешното си усещане и не ги последвах.

Облавях бързо места, сменях примамки, докато не попадах точно на тази, с която хванах най-много риби за двата дни: шампионската Fiiish Black Eel No2 с 4 г глава.

риболов с каяк

Час и половина преди края реших да се отправя към втората лагуна и да проверя какво се случва там, защото по време на тренировката нямахме тази възможност, а на сателитните изображения ясно се виждаше канал с по-големи дълбочини. Именно там хванах и последната риба – най-голямата ми за деня. С този улов успях да завърша на 13-то място в междинното класиране. Тайно се надявах да съм сред първите 30, а това мое класиране беше страхотно. Даваше ми реални шансове да гоня и първата петица през втория ден.

Няма да се впускам в подробности от втория, направо епичен състезателен манш. Брутални последни 20 минути, в които бях рамо до рамо с най-добрите. Имах откачена риба и две проследявания. И тогава, точно 3 минути преди финала, записах много яка и решаваща пета риба, която със сигурност ще ме изстреля нагоре в класирането. Но докъде? Предстоеше да разбера.

 Ами до върха! Аз бях шампион на Branzino The Challenge и то още на първото си участие. Моето представяне беше изненада за всички. Ударих конкуренцията с ултралайт такъма. Страхотна победа за мен, за нас като екип, за България. Благодарности към екипа на Fishing Zone за подкрепата и възможността да трупам опит в морски води. Това е и плод на навъртени десетки хиляди километри по пътищата на Гърция и обратно, много безсънни нощи и упорит труд“.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ