140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Българин стана балкански шампион в „Св. Хуберт“

От 7 до 9 октомври на територията на ЛРС-Хисаря се проведе 6-ото Балканско първенство „Ловец и куче“ по правилата на турнирите от типа „Св. Хуберт“. Турнирът бе организиран от НЛРС-СЛРБ и се състоя в ловностопанския район на дружина с. Ковачевица край яз. „Черноземен“.

В състезанието се включиха ловци от България, Хърватска и Турция.

Осемте състезатели бяха разпределени в две батерии в изключително близки до естествените условия ловни терени.

След оспорвана надпревара до бараж за първото място стигнаха представителите на нашата страна Димчо Начев от ЛРС-Радомир с курцхар Егер от Марта БГ и Борислав Димов от ЛРС-Пазарджик с курцхар Еро фром Ветренски. За третото място на почетната стълбичка спориха Георги Ангелов от ЛРС-Кърджали с епаньол бретон Гама от Топалов и хърватският лидер Марино Пернар с английски сетер Буба от Галича.

Балкански шампион за 2016 година стана Димчо Начев, втори е Борислав Димов, а сред призьорите се нареди и хърватският състезател Марино Пернар.

Отборни първенци са отлично представители се ловци и техните ловни помощници от България, второто място е за Хърватска, а трети са южните ни съседи от Турция.

Купите и медалите на победителите бяха връчени от главния секретар на НЛРС-СЛРБ Васил Василев и ръководителя на ЛРС-Хисаря Тодор Христозов.

Подробности очаквайте в новия брой на в. „Наслука“

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ