Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Българин улови групер в Егейско море

българин групер

Отново демонстрация на класа от български риболовец в егейски води и това сякаш се превръща в тенденция напосле­дък. Веселин Тилев (на 33 г.) улови този прекрасен 5,3-килогра­мов групер по време на риболовна обиколка с каяка си в Егейско море, в Северна Гърция. Работил е с въдица Savage Gear SGS2 Slow Jigging Trigger, макара Tailwalk Elan SuperWiderPower с на­вито флуорокарбоново влакно и силиконова примамка Fiiish №5. Рибата е взела на 57 метра дълбочина. На снимката Веселин по­зира със своя трофей, след като е излязъл на брега.

Роден е в Димитровград и израсъл там, но от 13 години живее и работи в Англия, в Лондон. Когато се прибира у нас за почивка, не пропуска да отскочи до южните ни съседи на морски риболов. Не­гови приятели са го запалили по риболова с каяк и през последни­те 3 години това е основното му занимание, когато намери време за хобито си. В гръцки води е хващал различни видове риби, но този групер му е доставил огромна доза адреналин, понеже съ­противата му е била голяма.

В Англия Веселин е много натоварен със служебни ангажимен­ти и няма време за забавления с въдица, затова набляга на рибо­лова по време на почивките.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ