140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Българските ловци се включиха в защитата на лова в Европа

ловци петиция

По време на съвещанието организирано от НЛРС-СЛРБ с представители на ловно-рибарските сдружения в страната, бе обявено официално и включването на Националната организация в петицията организирана от Федерацията на европейските ловни асоциации.

До момента тя е подписана от над 35 000 ловци от всички европейски страни, като целта е да се съберат 1 000 000 подписа.

Петицията може да бъде подписана от родните ловци и техните симпатизанти онлайн на сайта signforhunting.com или физически в сдруженията в страната. 

ПРОБЛЕМЪТ

Природата на Европа е в лошо състояние, но не навсякъде. Където и когато могат, ловците работят, за да осигурят светлото бъдеще на биоразнообразието на Стария континент, като се ангажират с природозащитни дейности всеки ден, във всички страни. 

Въпреки това, някои политици в Брюксел работят срещу лова.  Ненужно се ограничават важни ловни практики.  Например, прилага се натиск за ограничаване и спиране на контрола върху популациите на едрите хищници от ловните организации в някои страни. Това се случва дори когато ловците са били от ключово значение за възстановяването на тези видове.  

Ако тази репресивна политика продължи, природата и едрите хищници ще пострадат. 

FACE стартира „Европейската кампания на ловците“, събира подписи в подкрепа на петиция

Ловът дори се представя като една от основните заплахи за природата, въпреки ясните доказателства за обратното. 

Европейските институции имат активен дневен ред за прекратяване на повечето регионални ловни практики в страните от ЕС.  Някои политици дори предложиха да се сложи край на лова и риболова на 10% от територията на Европейския съюз.

НАШИТЕ ИСКАНИЯ:

 „Върнете природата“ – 80% от правилата и разпоредбите, засягащи лова и опазването на природата, идват директно от Брюксел:

1. Искаме богата на биоразнообразие Европа за всички. 

2. Искаме природозащитната политика да стимулира стопанисването на дивеча от ловците, включително в защитените територии.

3. Искаме нова регулация за възстановяването на природата, която предоставя подходящи екосистеми и местообитания за дребен дивеч, особено влажни зони и земеделски земи.

4. Искаме по-обективен и основан на доказателства подход към лова, включително към регионалните ловни практики.

5. Искаме популациите на едрите хищници да бъдат изброени в съответствие с техния природозащитен статус в Директивата за местообитанията.

6.Искаме ловците да бъдат признати като част от решението за природата, а не като част от проблема.

7.Искаме законите да бъдат обективни, справедливи и разбираеми за ловците.

8.Искаме нашето културно наследство да се зачита. Това е жизненоважно за бъдещето на една разнообразна Европа.

9.Искаме Брюксел да изведе този дневен ред на международно ниво, защото Европейският съюз има силно влияние на световно ниво.

Защитете лова в Европа, подпишете петицията тук 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ