Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Бандити пребиха риболовен инспектор, заловени са край язовир „Мандра“

Трима криминално проявени бургазлии са задържани за побой над инспектор от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) край язовир „Мандра“ в Бургас.

Ето хронологията на разигралия се екшън. В Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за инцидент, възникнал в близост до цех за риба, разположен в края на к-с „Меден Рудник“ в посока с. Твърдица. Установено е, че 56-годишният служител на ИАРА, заедно с други двама свои колеги, извършвал служебните си задължения по проверка на сигнал за незаконен улов на риба. Двама от инспекторите със служебна лодка били в езерото, а третият е бил нападнат, бит с юмруци и ритан в тялото от няколко мъже. След извършване на побоя нападателите избягали. Докато разговаряли с пострадалия държавен служител, полицаите видели, че в близост преминава автомобил „Лада Нива“, с бургаска регистрация, чийто водач не спрял при подадения сигнал, а увеличил скоростта си, опитвайки се да избяга. След кратко преследване Ладата е била спряна, като е констатирано, че неин водач е криминално проявения Марио Петров, 32-годишен от Бургас. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел – 1,01 промила. Тестван е и за употреба на наркотични вещества, като апаратът отчел наличие на кокаин, амфетамин и метамфетами. Мъжът отказал да даде кръв за химичен анализ, като по случая е образувано бързо полицейско производство. При извършената проверка на автомобила, е установено, че с него се придвижвали и 39- годишният криминално проявен Живко Р. от с. Твърдица и 17-годишният му син – Кристислав Р.

„Това е поредно покушение срещу наши служители. Недопустимо е. Нашите инспектори трябва да бъдат спокойни, когато идват на работа и изпълняват служебните си задължения“. Така директорът на ИАРА Галин Николов коментира нападението срещу 56-годишен служител на Агенцията. Николов посочи, че и тримата са добре познати, както на инспекторите от ИАРА, така и на полицията. „Многократно са хващани. Чувстват се недосегаеми“, каза той.

burgasinfo.com

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ