Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Баща и син отстреляха четири глигана за един уикенд край с. Николово

николово лов

Тейнур Марем  от ловната дружина в с. Николово  повтори постижението си от миналата година – с точния си мерник той отстреля две диви свине. Той ловува с карабина на известната италианска фирма „Бенели“, добра работа свършиха за пореден път верните кучета Бък и Рекс.

В съботния ловен излет баща му, дългогодишният ловец Марем Марем, уцели още един глиган. Успешният тандем се изяви и в последващия неделен лов , когато падна още едно прасе за радост на цялата ЛРД-Николово с председател Андрей Проданов.

николово лов

Късметът навестява и другите дружини в състава на ЛРС-Хасково.  В село Долно Ботево  уцелиха 160-килограмово диво прасе, а в Тънково – 150 кг. Ловците в с. Силен пък отстреляха два вълка. И трите села са в община Стамболово.

Хасковските ловци разчитат да имат повече  слука в предстоящите групови излети и вярват, че срещите с трофейни екземпляри и този път няма да им се разминат.

Всички излети са грижливо подготвени, мерките за биосигурност се спазват, осъществява се  непрекъснат контрол  за изпълнение на разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча и Правилника за неговото приложение, отбелязва ръководството на ЛРС-Хасково.

Златка Михайлова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ