140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Бели амури 27 кг и 31 кг от язовир „Ал. Стамболийски“

амури стамболийски

Големи амури се вадят от язовир “Ал. Стамболийски “, който е предлагал трофейни риби и в минали години.

Първо Тихомир Куев (на 39 г.) от с. Вишовград хвана трофей 27 кг и 114 см дължина, а Румен Цачев (на 50 г.) от гр. Павликени е бил помагач с кепа.

Това се е случило в следобедните часове на 15 юни, в района на Полуострова, срещу стената. Двамата рибари замятали в плитък участък с около 3 метра дълбочина, с дънни въдици от брега.

Пет дни по-късно, на 20 юни към 9 сутрин­та, късметът се усмихнал и на Румен Цачев, който вдигнал летвата още по-високо с амур 31 кг и 123 см. Ловил е на същото място, само че този път свидетел на улова е Ангел Йорданов, от Павликени.

амури стамболийски

И двамата майстори идват на язовира специално за едри амури, понеже знаят, че рибите излизат там да пасат от водо­раслите в плитчината. Печелившата въдица и в двата случая е била заредена с царевичка с повдигач, „на косъм“. Влакно 0,35 мм монофил и кука №2.

Това са лични рекорди за Тихомир и Румен, макар че досе­га имат в актива си доста едри амури от този язовир. За Ру­мен досегашният рекорд е бил 20-килограмов амур, отпреди две години. Двамата рибари споделят, че най-често идват на яз. „Ал. Стамболийски“, понеже е най-близо до домовете им, а и държи трофеи. Те обикновено играят „ва банк“: залагат само за едри риби – шарани и амури.

На снимките е Румен Цачев.

В заклю­чение пожелават наслука и успешен сезон на всички рибари.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ