140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Бивш ловец се отърва от мечка с боксов удар

В канадската провинция Онтарио мъж, който в миналото често ловувал на мечки, успя да се измъкне само с драскотини след „боксов мач“ със 150-килограмова черна мечка.

61-годишният Рик Нелсън се разхождал с кучето си, когато се натъкнал на малко мече. „Седнах да си почина на един дънер, когато от шубраците се подаде главата на малко мече. То беше толкова близо, че можех да го докосна. След като изписка, на мен ми стана ясно, че съм в опасност, защото явно извика майка си. Веднага разбрах, че тя приближава с висока скорост, защото се чуваше трошене на клонаци от близката горичка. Изправих се в бойна готовност, но не разполагах с камъни или поне пръчки, щях да разчитам само на юмруците си “, разказва Нелсън.

След като мечката застанала пред бившия ловец на задните си лапи, той се опитал да й нанесе мощен удар, но уцелил животно по зъбите. Мечката отвърнала, одирайки бившия ловец по гърдите и лицето. Тогава Нелсън нанесъл, както самия той казва с лека насмешка, „мръсен удар“ директно в муцуната на животното. В този момент малкото мече изхлипало и започнало да се оттегля от театъра на бойните действия.

„Това беше моментът на истината – дали майката щеше да последва малкото си или щеше да довърши спора си с мене. Тя ме погледна и видях, че съм разкървавил носа й. Ужасих се от това, което мислех, че ще последва. За радост, тя ми обърна гръб и си тръгна сякаш нищо не се бе случило. Извадих голям късмет“, завършва разказа си Нелсън.

Властите в провинция Онтарио информират, че черните мечки нападат хора изключително рядко. Когато това се случва, най-често става въпрос за ситуации, когато техните малки са застрашени. По принцип представилите на вида избягвали срещите с човека.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ