140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Благотворителен коледен обяд в хасковското село Книжовник

На 15.12.2018 г. в хасковското село Книжовник тържест­вено отбелязаха коледните и новогодишните празници. След успешна година секретарят д-р Стефан Динков и членове на ЛРД-Книжовник Недялко Далов, Иван Георгиев, Павел Кос­тадинов, читалище „Изгрев 1900“ – с.Книжовник, кметство на с.Книжовник с кмет Иван Славилов организираха благотвори­телен коледен обяд и благотворителен търг, с цел набира­не средства за възстановяване на църквата „Св.св. Кирил и Методий“, която е с над 100-годишна история. Най-малките съмишленици на идеята изработиха сурвачки и картини, пана, които бяха продадени на търг. Средствата ще подпомогнат ремонта на църквата. Имаше забавления за малки и големи. Безплатно влакче за всички деца, музика, танци и трапеза за големите. Проведе се конкурс за вина и гозби. Коледният обяд се провежда за втора поредна година и намерението е да ста­не традиция. Дядо Коледа раздаде подаръци на всички деца и се снима с тях, а след това се хвана на хорото.

ЛРД-Книжовник завършва годината с доста постигнати цели в обществен план. През тази година бе открит паметник на апостола Васил Левски в двора на читалището, завършен бе параклисът „Св.Анна”, издигнат бе неръждаемият кръст над селото и се проведе успешна кампания за набиране на средства за църковния храм.

В ловен план годината завършва с отличие за най-много отстреляни хищници, отстрел на пернати и активно участие и принос за развитието на ловното дело. ЛРД-Книжовник по­лучи награда за борба с хищниците 30 бр. 240-дневни яре­бици.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ