Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Благотворителност на ловна вечеринка в ЛРС-Разград помага на болен човек

вечеринка разград

Благотворителна акция по време на ловната вечеринка на ловно-рибарско сдружение „Сокол“ в Разград събра 5530 лева в помощ на разградчанина Пламен Кулов. По този начин ловците подкрепиха своя съгражданин в битката му с коварно онкологично заболяване.

„По стародавна традиция вечеринките на нашето сдружение винаги са обвързани с кауза. Тази година ние се включихме в инициативата на Разград да помогнем на наш болен съгражданин, който не е ловец. Вярваме в скорошното оздравяване на Пламен Кулов“, обясни за каузата на ловците от Разград председателят Пенчо Пенчев, който вече четвърти мандат е начело на сдружението.

вечеринка разград

Вечеринката събра около трапезите в стола на средношколско общежитие „Зайо Байо“ близо 300 ловци и техните половинки. Към тържеството им се присъединиха гл. секретар на НЛРС-СЛРБ Даниел Тошков и ръководството на шуменските ловци – председателят на сдружението Стоян Стоянов и специалистът по лова Стоян Стоянов. 

Ловната вечеринка започна със ставане на крака за химна за всички любители на дивата природа – песента „Хубава си моя горо“. Със сведени глави и минута мълчание ловците  почетоха своите колеги, които вече не са сред тях, а ловуват във вечните ловни полета.

По време на официалното откриване и преди да даде старт на веселбата  председателят инж. Пенчев направи своеобразен отчет на иначе добрия отминал ловен сезон.

вечеринка разград

Той обяви и отличи със специални грамоти дружините, отстреляли най-много диви прасета. На първо място по отстрел са ловците от ловна дружина „Цар Калоян“, следвани от своите колеги от дружина „Голям извор“ и дружина „Костанденец“.

Отличени бяха и отличниците в отстрела на хищници. В този категория първенци са ловците от дружина „Разград 11“.  Второто място е за ловна дружина „Цар Калоян“, а третото за дружина „Благоево“.

вечеринка разград

На разигралата се в хода на веселбата, между многото кръшни хора, томбола голямата награда бе пушка „Бенели“, осигурена от „СЕМПЕ – 2“ ЕООД Васил Петров. Грабна я за своя съпруг Красимир Колев, който е и председател на ловна дружина „Недоклан“, неговата чаровна съпруга Веска Колева.  

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ