140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

БЛЖК „Бендида“ организира приказка за децата

Български ловен женски клуб „Бендида“ организира и проведе горска приказка на тема „Опазване на околната среда и грижа за дивеча в България“ за над 15 деца.

Събитието се проведе на 10 септември 2016 г. в Държавно ловно стопанство „Искър“ със специалното съдействие на Людмил Харизанов – директор на стопанството, който осигури и транспорта, за да могат децата в продължение на два часа да обиколят участъка и да видят всички животни, живеещи на територията на стопанството.

Главният експерт от отдел „Лов“ на Националната организация Стилиян Герасков  разказа на децата за грижите, които е необходимо да се полагат за дивеча в страната и интересни факти за различните видове животни.

Радостта им беше голяма, когато успяха да видят благодорен елен, елен лопатар, муфлон, диви патици, грабливи птици, следи, оставени от дивеча, и ловно-стопански съоръжения за стопанисването му.

Дамите от клуб „Бендида“ бяха осигурили забавни детски книжки по темата и много вкусотии за малчуганите,

Националното ловно-рибарско сдружение зарадва децата с подаръци – книги, шапки и значки, които децата сами си спечелиха след проведената викторина с въпроси по темата.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ