Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Богата томбола на вечеринката в ЛРС-Разград

Над 320 ловци и техните нежни половинки станаха съпричастни на традиционната ежегодна ловна вечеринка на ЛРС “Сокол” в Разград. Гости на празника бяха кметът на община Разград  Валентин Василев и  директорите на ДГС в областния  център Пламен Колев, на ДГС “Сеслав” в град Кубрат Тони Димитров и на ДЛС “Воден” Кирил Колев.

Откривайки вечеринката, председателят на сдружението Пенчо Пенчев каза, че през годините тя се е превърнала в много хубав празник на завършващите сезони и се очаква винаги с голям интерес от представителите на 30-те ловни дружинки в Лудогорието. Връчени бяха грамоти на най- добрите. За дългогодишна дейност с богат опит беше отличен ловецът Върбан Друмев от ЛРД-Сеново. Най-високи резултати при отстрела на хищници има ловецът Сергей Радионов от ЛРД – Дряновец. Ръководителят на сдружението Людмил Лилов сподели, че Борислав Бечев, управител на фирма “Сокол-БЛРС”  е обещал да награди най-добрата дружинка, а това е Дряновец, за високи резултати при отстрела на хищници с 50 броя фазани. Това ще стане при пролетното разселване на пернат дивеч.

В традиционната ловна томбола участваха много от ловците и техните гости, като най-голямата награда – ловна пушка, отиде при Александър Александров от ловната дружинка в село Хърсово. От ДЛС ” Воден” бяха осигурили като дарение диво прасенце, което се падна на ловеца Йордан Йорданов от дружинката в село Костанденец. А ЛРД -Цар Калоян дари специално за вечеринката 150-килограмово прасе, отстреляно през сезона, което беше пуснато за наддаване. Сумата стигна до 800 лева, дадена от кмета на община Разград, който е и член на 11-а ловна дружинка в областния център.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловон-рибарско сдружение “Сокол” – гр. Разград
Пощ. код: 7200
Телефон: 66-14-29
Мобилен: 0879 211 959

Реклама

ЛОГО - СЛРБ