Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Борбата с хищниците е отговорна задача

Костадин БУЮКЛИЕВ

Младият ловец Димо Хаджиев от с. Йоаким Груево сподели следната история за едно от последните му ловни изживявания: „На 20 януари бях поканен от дружината в гр. Съединение (към ЛРС-Пловдив) за лов на хищници. Събрахме се 25 ловци пред ракиджийницата на председателя Бай Гено. Към 8:30 ч. той направи инструктаж. Появиха се с песни младежи и ни поръсиха с вода за здраве и успехи. Това те правели всяка година, тъй като на 20 януари в гр. Съединение честват Ивановден.

Тръгнахме към първото ловно поле и обиколихме едно пространство около 20-30 дка. В средата му навлязоха гоначи с кучета. Викове и едно ядно лаене проечиха още в първите минути. И се започна стрелба. Гледам, пред мен, избуялите над мен треволяци се люлеят. На около 30 м изскочи голям чакал, повалих го с два изстрела. В тази зона паднаха общо 3 чакала.

При втората гонка се отправихме към м. „Кооперативни тръни”. Обиколка както предишната и викачите в центъра. И отново гледам, че към колегата, на 40-50 м от мен, се люлеят треволяци. Изскочи ми голям чакал, стрелях два пъти, но хищникът не падна. Викачи видяха кървавата му диря и казаха, че той няма да доживее и час. Там падна още един чакал.

По време на излета се наслаждавахме на политнали фазани и яребици. Някои видяха и бягащи зайци, а викачите откриха следи от диви свине.“

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ