140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Бракониери бягат от охраната на резерват „Сребърна“

Охраната на резерват „Сребърна” е предотвратила незаконен риболов, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе. Нарушението е установено в района на южния шлюз.
При извършване на техническа поддръжка на системата за видеонаблюдение в този участък служителите на РИОСВ са видели двама рибари на надуваема лодка в езерото. Незабавно е потърсено съдействие от органите на реда. Единият от нарушителите е избягал, а другият е отказал съдействие и си е тръгнал, демонстрирайки арогантно поведение. Лодката е конфискувана от охраната.
От РУ на МВР в Силистра, участък с. Айдемир, е поискано съдействие за установяване самоличността на нарушителите, за да се наложат административно-наказателни мерки. За подобни нарушения Законът за защитените територии предвижда глоба от 500 до 5000 лева за физически лица.
Извършването на риболов извън изрично указаните участъци е нарушение на режимите в резервата. Според заповедта на директора на РИОСВ в Русе любителски риболов може да се извършва в светлата част на денонощието в местностите “Пристана” и “Канаричката” с една въдица.
 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ