Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Бракониери отново налитат на язовир „Ястребино“

Бракониери отново налитат на язовир „Ястребино“

Два случая на бракониерски набези са регистрирани само в рамките на два дни на язовир „Ястребино“. И в двата случая доброволци от Централната рибноопазваща организация са били на точното място в точното време, за да осуетят намеренията на бандитите и да спасят поредната ценна риба.

В първия случай, при нощен обход по вода на Трескавишкия ръкав, доброволците забелязали подозрителни светлини на брега и бързо разбрали, че това са бракониери. От водата са извадени 3 мрежи с обща дължина 240 м. Спасени са 15 шарана, 30 бели риби, както и множество каракуди и костури. Мрежите са унищожени на място. Бандитите своевременно са се измъкнали.

Втората проверка също е била резултатна. В района на хижата при с. Изворово са извадени две чисто нови мрежи, в които е имало над 50 бели риби по 3-4 кг всяка. Доброволците са унищожили и тези мрежи.

Времето застудява, рибарското присъствие на язовира намалява и това допълнително мотивира бракониерите да налитат на богатия на риба язовир. Само че, от ЦРОО предупреждават: студеното време няма да ги спре и ще продължат да държат „Ястребино“ под око, за да го опазят от варварски набези.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ