Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Бракониери застреляха благороден елен

бракониери благороден елен

Благороден елен на година и половина е застрелян на територията на дивечовъден участък „Люляковец“ в ранните часове на 16 юли. Сигналът за бракониерския лов е подаден от Исмаил Курдов от ДГС-Върбица.

„През почивните дни работих на пчелина си, който се намира в близост до ДУ „Люляковец“ – разказва служителят на горскто. – В 2,10 часа чух два бързи изстрела и разбрах, че ще се случва нещо нередно.

В района няма обхват на мобилните телефони, затова слязох в близост до с. Тушовица, за да напиша на директора какво се случва, а по-късно и му звъннах.“

Заедно с колегите си Хюсеин Хюсеинов и Мустафа Еминов, както и с личното си куче кръвоследник младият ловен специалист се връща в района на изстрелите. За около 25 минути кучето успява да засече дирята, а малко по-късно е открит и убитият благороден елен.

Отстреляното животно е шилар с първи рога, на около година и половина. „Веднага уведомихме всички институции, като се надявам това да е изолиран случай и да не се повтори“ – коментира Исмаил Курдов.

Той каза още, че с колегите си постоянно обхождат поверените им райони, за да спрат такива бракониерски прояви още в зародиш.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ