Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Британците не си дават рибата

         В рибарската гилдия на Обединеното кралство останаха много разочаровани от факта, че европейски съдове ще продължат да ловят риба в техните води. Според изготвеното споразумение, след Брекзит Великобритания ще остане обвързана с Общата политика на ЕС в областта на рибарството през преходния период от 21 месеца. Това дава право и на други кораби от ЕС да се възползват от рибните ресурси в нейните териториални води за следващите почти две години.

         Рибарите изразиха бурно недоволство от тази ситуация и дори организираха протести. Множество риболовни корабчета дефилираха по Темза, а някои рибари демонстративно изсипаха касетки с риба от борда в реката, за да покажат на управляващите, че не са съгласни с продължаващата обвързаност с Евросъюза. Според тях, уловената риба не може да бъде реализирана в страната, заради все още действащите европейски правила.

         Сред протестиращите имаше и политици от управляващата Консервативна партия на премиера Тереза Мей, но те все пак се въздържаха от крайните действия и не се включиха в изхвърлянето на рибата в Темза.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ