140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Бяла риба 5,8 кг от „Копринка“

Казанлъшкият риболовец Валери Иванов Илиев (49 г.) направи успешен старт на сезона с уловена 5,8 кг бяла риба от язовир „Копринка“. С нея желае да се включи в нашия конкурс и същевременно да разкаже за своята слука.

„Хванах рибата на 17 февруари, в ранния следобед. Влязох с лодка в Дунавския ръкав, за да търся хищник на джиг. Ползвах 10-сан­тиметрова силиконка, като я пусках на солидна дълбочина. Веднага след засичането разбрах, че рибата е по-едра от обичайните, които ловим там. Доста сериозно се съпротивлява, докато я кача в лодката. Бях сам и това донякъде ме за­трудни, но се справих. Все пак имах свидетели от други лодки, които бяха наблизо. Един от тях е Любомир Василев. По-късно през деня хванах още една бяла риба 1,2 кг, но на нея й подарих живота и си замина по живо по здраво.

Искам да уточня, че преди този ден правих три неуспешни излета на „Копринка“ от нача­лото на годината. Едва на четвъртото идване имах късмет в риболова. Тази бяла риба е и мой личен рекорд. Пожелавам такава слука на всички колеги!“

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ