Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Четири пъти с по три слуки в с. Голямо Ново

голямо ново лов

Ловците от с. Голямо Ново към Поповското сдружение направиха поредица от силни излети по новогодишните празници и след тях. С общо 19 точни попадения се очертават като лидери по отстрел в груповия лов на диви свине и това ги изпълва със задоволство.

Председателят на дружината Неджатин Салиев – Пижо е готов да разкаже за случилото при последния излет, както и за слуката през сезона, каквато не помнят от доста време.

„Организираме лов в м. „Малкия Сакар“ – горист район с меше (дъб), със стари сечища и гъсталаци. Групата ни е от 14 човека, а трима определихме за гоначи. Аз съм ръководител на лова, проведохме инструктаж, попълнихме документите и поехме към пусиите. Вдигнаха се животни от две места. Първо нашите кучета ги надушиха, после и колегите от съседното село Глогинка също ни помогнаха, та да излязат прасета на пусиите, където ги очакваме. Радослав Пейков отстреля две, а още едно добави Метин Мехмедов. Това е втори пореден лов с по три попадения.

Предната седмица организирахме гонка в м. „Хисарлъка“ – другото ни основно ловище. Тогава точни бяха Любомир Русев, Георги Георгиев и Ангел Стоянов.

По-рано през сезона също отчитахме силни излети. Общо 4 пъти завършваме с по 3 отстреляни животни, имаше и такива с по две и едно. Като цяло в повечето ловни дни сме имали срещи с диви свине и сме приключвали успешно лова.

Засега сме с 19 точни попадения и сме начело по отстрел в сдружението. Имаме и два трофейни глигана сред тях. Доволни сме, разбира се. През миналия сезон завършихме с 8 слуки. Но най-важното е, че дивите свине се завръщат по нашите земи, след като няколко години вилня АЧС и нанесе големи поражения…“

Пижо, както е известен в ловната общност колоритният председател на дружина Голямо Ново, е убеден, че с времето природата ще се възстанови и всеки следващ сезон ще е по-добър.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ